Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V Česku zadržali falošné kabelky za 100 miliónov

ilustračné foto
ilustračné foto

ÚSTÍ NAD ORLICÍ - Českí colníci zadržali v meste Ústí nad Orlicí čínske falzifikáty kabeliek.

Ak by dorazili na český trh, škoda by presiahla 100 miliónov českých korún (3,9 milióna eur), povedala v piatok agentúre Mediafax hovorkyňa Colného riaditeľstva v Hradci Králové Jitka Fajstavrová.

Na české trhy sa malo dostať 3 600 kusov čínskych kabeliek. Colníci ich však 1. októbra pre podozrenie z porušenia práv ochrannej známky Gucci zaistili. "Škoda, ktorá by vznikla majiteľovi ochrannej známky, ak by colníci tovar na náš trh skutočne vpustili, by dosiahla výšku 100 800 000 korún," uviedla Fajstavrová.

Colníci umiestnili tovar do skladu colného úradu, kde zostane do vyriešenia prípadu. Zároveň informovali právneho zástupcu majiteľa ochrannej známky, ktorý má desať dní na rozhodnutie, či bude chcieť brániť svoje práva na súde. "Môže však využiť zjednodušený postup, čo znamená, že colnému úradu predloží súhlas s likvidáciou tovaru na náklady dovozcu bez konania súdu, ktorý by určil, či skutočne ide o falzifikáty," povedala Fajstavrová. Colný úrad môže dovozcovi uložiť pokutu až do výšky 100 tisíc korún (3 900 eur).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu