Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Prahe sa zrútila časť domu, robotníkov zavalilo!

ilustračné foto
ilustračné foto

PRAHA - V Prahe na Soukenickej ulici sa dnes zrútila vnútorná časť domu. Sutiny zavalili zrejme niekoľko ľudí. Hovorkyňa pražskej záchrannej služby Jiřina Ernestová uviedla, že nezvestní sú štyria muži. Podľa nej sa prepadlo niekoľko stropov.

Tak isto hovorca hasičov Vít Pernica uviedol, že sa pátra po štyroch mužoch, zatiaľ ale nie je stopercentne isté, že pod troskami skutočne sú. "Pravdepodobne tam sú," povedal. Hasiči doposiaľ nikoho nevytiahli.

Okolo 14:30 Pernica novinárom povedal, že kynológovia so psami určili dve miesta, kde by mohli byť zavalení ľudia a kde sa teraz začnú raziť štôlne.

Server pozary.cz napísal, že sutiny zavalili asi ukrajinských a bulharských robotníkov, ktorí v budove pracovali.

Obvodové steny budovy podľa Pernicu stoja, ale "stropy išli k zemi". Súkenická ulica uzatvorená. Na mieste je okrem hasičov, záchranky a polície aj banská záchranná služba.

Obyvateľov okolitých domov zatiaľ neevakuovali. Zrútený dom bol schátraný a už zhruba tri roky prázdny. Často z neho vraj padala omietka. V súčasnej dobe je okolo steny domu, ktorá je obrátená do ulice a zostala stáť, lešenie. Na miesto údajne dorazil i majiteľ. Podľa miestnych dom plánoval prestavať na hotel.

Príčinou pádu časti neobývaného domu na pražskej Soukenické ulici mohol byť neodborný zásah do nosnej steny v suteréne budovy. Novinárom to po preskúmaní trosiek povedal mestský statik Petr Macháň.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu