Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V Indii sa prevrátila výletna loď, najmenej 36 mŕtvych

Indickí záchranári objavili vo štvrtok ráno päť tiel. Zobraziť galériu (2)
Indickí záchranári objavili vo štvrtok ráno päť tiel.

NAÍ DILLÍ - V južnej časti Indie sa na vodnej nádrži prevrátila dvojposchodová turistická loď. Indickí záchranári objavili vo štvrtok ráno päť tiel, čím sa spolu s tými, ktoré našli ešte v noci, počet obetí nehody zvýšil na 36. Viac ako tucet ľudí je stále nezvestných, informovala miestna polícia.

Loď so 74 turistami sa prevrátila v stredu večer po tom, ako sa cestujúci nahrnuli na jednu stranu, aby sa pozreli na slonov žijúcich v tejto prírodnej rezervácii. Prevážili loď na stranu a tá sa následne prevrátila, uviedol policajný predstaviteľ R. Radžeš pre tlačovú agentúru Associated Press. Záchranári z vôd nádrže v lesnej oblasti Thekkady v štáte Kerala zatiaľ vytiahli 36 tiel a stále hľadajú zvyšných 18, povedal Radžeš. Väčšinu z cestujúcich tvorili turisti zo susedného štátu Karnataka, vysvetlil. Ako dodal, 20 ľudí previezli do nemocnice.

Iný policajný dôstojník D. K. Vidžaj vo štvrtok povedal, že jedenásti z hospitalizovaných nemali také zranenia, ktoré by ohrozovali ich životy. Dodal tiež, že žiaden z turistov nebol cudzí štátny príslušník.

Miestna vláda už požiadala súd o vyšetrenie nehody, ktorá sa stala takmer 2 100 kilometrov južne od hlavného mesta Naí Dillí. Nehody lodí sú v Indii pomerne bežným javom. Plavidlá sú tu často preplnené a nespĺňajú bezpečnostné predpisy. V pondelok sa na rozvodnených riekach v štáte Bihár prevrátili dve lode. Počet týchto nehôd stúpol v stredu na 64. Záchranári však stále pátrajú po nezvestných.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu