Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dievča zabili letáky vyhodené z lietadla!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Afgánske dievča zabila škatuľa s letákmi vyhodená z britského vojenského lietadla. Britské ministerstvo obrany už podľa agentúry Reuters začalo vyšetrovanie tri mesiace starého incidentu, keď pri rozhadzovaní informačných materiálov, ktoré mali pomôcť miestnemu obyvateľstvu, sa jedno z balenia neotvorilo a spadlo na mladú Afgánku.

Nešťastie sa podľa dnešného oznámenia ministerstva odohralo 27. júna v provincii Hílmand na juhu Afganistanu, kde britské jednotky bojujú proti povstalcom z fundamentalistického hnutia Taliban. Letáky sa týkali prezidentských volieb, ktoré sa v krajine konali v auguste.

"Bohužiaľ jedna zo škatúľ sa neotvorila a pri dopade vážne poranila afganské dieťa," uviedol dnes vo vyhlásení hovorca britského vojenského letectva. "Dieťa bolo ošetrované v zdravotníckom zariadení v Kandaháre, kde napriek veľkému úsiliu personálu zraneniam podľahlo," doplnil.

Podľa britského ministerstva obrany je to pravdepodobne vôbec prvý prípad úmrtia civilistov po zásahu letákmi zhadzovanými zo vzduchu. Spojenecké jednotky týmto spôsobom dopravujú k Afgáncom v odľahlých častiach krajiny informácie a varovania, a zároveň tak bojujú proti propagande Talibanu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu