Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Výbuch v domove dôchodcov zabil ženu, 2 zranení!

ilustračné foto
ilustračné foto

TÝN NAD VLTAVOU - V Týne nad Vltavou podľa hasičov vybuchla propán-butánová fľaša v dome s opatrovateľskou službou, na mieste zomrela žena, dvaja ľudia sú zranení. Záchranári evakuovali 20 obyvateľov domu.

Asi 50-ročného muža s popáleninami previezli do pražskej vinohradskej nemocnice. Informovala o tom hovorkyňa hasičov Vendula Matějů. Polícia ale hovorí o úmyselnom zapálení.

"Podľa informácií veliteľa zásahu výbuch zdemoloval jeden byt, črepiny sú v okolí zhruba 50 metrov od domu. Ďalšie byty v jeho susedstve sú pravdepodobne poškodené. Hasiči v dome zatiaľ nenašli žiadnu propán-butánovú fľašu, nevieme prečo došlo k výbuchu," povedala Matějů. K domu údajne nevedie plynová prípojka.

Záchranári na mieste ošetrili troch zranených. "Ťažko chorá žena, ktorá bola nad epicentrom výbuchu, bohužiaľ, nešťastie neprežila. Hasiči ju vyslobodili, ale záchranári sa marne pokúšali o resuscitáciu," uviedol riaditeľ záchrannej služby Marek Slabý.

Muža s popáleninami na 80 percentách tela po zaistení základných funkcií v kritickom stave previezli na popáleninové centrum do vinohradskej nemocnice. Do nemocnice odviezli i ďalšieho muža, ktorý sa nadýchal splodín.

Podľa hovorcu polície Jiřího Matznera na mieste sa propán-butánová fľaša nenašla. Jeden z obyvateľov, najskôr muž, sa údajne úmyselne zapálil. Transportovali ho do nemocnice. Na mieste sú štyri jednotky hasičov a záchranári.

Zriaďovateľom domu s opatrovateľskou službou v Sakarovej ulici je mesto. V trojposchodovej budove adaptovanej v roku 2000 je celkom 32 bytov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu