Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Linka 158: Zmätený volajúci, potrestaný policajt!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: ČTK)

TEPLICE - O viac ako 10 tisíc korún prišiel teplický policajt. Z policajného počítača si do svojho prehral rozhovor z linky tiesňového volania 158 a poslal ho známym. Pripadal mu zábavný. Rozhovor sa nakoniec ocitol na serveri YouTube, kde si ho vypočuli desaťtisíce ľudí.

Hovorkyňa teplickej polície Ilona Novotná iDnes.cz potvrdila, že policajt bol disciplinárne potrestaný, ale výšku pokuty pre neho odmietla poskytnúť s odôvodnením, že je to jeho súkromná vec.

Nahrávka zachytila rozhovor operačného dôstojníka polície v Tepliciach sa zmäteným volajúcim. Muž sa sťažoval, že ho ktosi obťažuje, ale dlho nedokázal povedať, kde býva, ani to, ako sa volá. Nahrávka trvá takmer tri minúty, počas ktorých policajt trpezlivo "páči" z telefonujúceho muža údaje, aby za ním mohol poslať hliadku.

Každý telefonát na linku 158 sa nahráva. Kolegovi operačného dôstojníka, ktorý si rozhovor pustil, prišla celá záležitosť tak veselá, že si záznam prehral z policajného počítača do svojho a poslal ho svojim známym. Potom si ho začali medzi sebou preposielať ďalší ľudia, až sa ocitol na serveri YouTube.

"Tým, že to stiahol z počítača na svoje súkromné účely, porušil vnútorné predpisy, pretože žiadny záznam sa nesmie dostať von," povedala hovorkyňa polície Novotná.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu