Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Američania postrelili muža, ktorý do nich hodil topánku

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

FALLÚDŽA - Americkí vojaci postrelili Iračana, o ktorom sa domnievali, že do nich hádže granát, informovala vo štvrtok armáda. Svedkovia však tvrdia, že išlo len o mužovu topánku.

Vojaci v stredu v noci hliadkovali v irackom meste Fallúdža vzdialenom asi 65 kilometrov západne od Bagdadu, keď na nich muž "hodil objekt, ktorý vyzeral ako granát". "Americké jednotky začali strieľať v sebaobrane a útočníka zranili," uviedla armáda. "Konvoj následne zastavil, zabezpečil okolie a vojaci začali s poskytovaním zdravotníckeho ošetrenia."

Útočníka identifikovaného ako Ahmeda al-Džumajlího odviezli do nemocnice a jeho stav je v súčasnosti stabilizovaný. Pri streľbe utrpel dve strelné poranenia na hrudníku. Incident sa odohral len deň po tom, ako z väznice prepustili irackého reportéra, ktorý hodil svoje topánky po vtedajšom americkom prezidentovi Georgeovi W. Bushovi. "Keď som videl Američanov hliadkujúcich v uliciach Fallúdže, stratil som nervy, nechcem ich tu vidieť," povedal Džumajlí pre agentúru AP.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu