Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Indiáni sú zhrození, dostali od vlády vaky na mŕtvoly

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

OTTAWA - Kanadskí Indiáni sú "zhrození", že ako súčasť prevencie proti prasacej chrípke dostali od vlády aj vaky na mŕtvoly, vyhlásili ich predstavitelia.

Pôvodných obyvateľov kanadskej provincie Manitoba pred pár mesiacmi vážne postihol vírus chrípky typu A (H1N1), a preto požiadali vládu o poskytnutie zdravotníckeho materiálu, aby sa tak pripravili na očakávanú druhú vlnu útoku smrteľného ochorenia.

Vodcovia viac než 30 kmeňov však po doručení vakov na mŕtve telá, ktoré sú spolu s dezinfekčnými prostriedkami a ochrannými rúškami súčasťou vládnych preventívnych opatrení, vyjadrili svoje zhrozenie. "Žiadali sme o dotácie, aby sme mohli zabezpečiť lieky, ale namiesto toho sme dostali vaky na mŕtvoly," povedal pre médiá náčelník kmeňa Wasagamack Jerry Knott. "Je to jasný signál toho, že vláda očakáva hrozivý výsledok," dodal náčelník kmeňa Saint Theresa Point David McDougall. Kanadská ministerka Leona Aglukkaq sa k celej záležitosti zatiaľ nevyjadrila, nakoľko čaká na stanovisko kompetentných úradov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu