Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Austrálsky Fritzl? Dcéru mal znásilňovať 30 rokov!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: Jupiterimages)

MELBOURNE - Austrálska polícia vyšetruje prípad muža, ktorý údajne 30 rokov takmer denne znásilňoval svoju dcéru a splodil s ňou štyri deti.

Píše o tom štvrtkové vydanie melbournského denníka Herald Sun, ktoré si všíma podobnosti s minuloročnou kauzou Rakúšana Josefa Fritzla. Nemenovaný šesťdesiatnik zo štátu Victoria podľa neho začal zneužívať svoju dcéru ešte v 70. rokoch, keď mala 11 rokov, a pokračoval v tom napriek tomu, že úrady boli informované o jeho podozrivom správaní. Manželka podozrivého však popiera, že by o niečom vedela. Polícia údajne rozhodla o začatí trestného stíhania po tom, ako vzorky DNA potvrdili, že muž je otcom detí vlastnej dcéry.

Štátna polícia odmietla potvrdiť podrobnosti prípadu s tým, že ich zverejnenie zakázal súd. Tamojšia ministerka sociálnych vecí Lisa Nevillová v rozhovore pre verejnoprávnu stanicu ABC zistenia označila za "otrasné". Herald Sun uvádza, že všetky štyri deti obete sa narodili s vrodenými vadami vo veľkých melbournských nemocniciach. Jedno z nich neskôr zomrelo. Žena zneužívanie nahlásila polícii už v roku 2005, následne však odmietla spolupracovať, keďže sa obávala o svoju bezpečnosť.

Fritzl držal svoju dcéru Elisabeth 24 rokov v pivnici svojho domu v mestečku Amstetten bez kúrenia, teplej vody, čerstvého vzduchu alebo slnečného svetla. Otcovi porodila sedem detí, z ktorých tri držal v pivnici spolu s ňou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu