Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Sekačka amputovala chlapčekovi ruku

Ilustračná foto
Ilustračná foto

HUSÍ LHOTA - Chlapec (2) utrpel vážny úraz, keď mu kosačka na trávu amputovala ruku v zápästí. Zranené dieťa previezol vrtuľník do pražskej motolskej nemocnice. ČTK to oznámila hovorkyňa stredočeskej záchrannej služby Tereza Janečková. Dieťa podľa nej nie je v ohrození života. Prípad vyšetruje polícia.

Ťažko zraneného chlapca naložil otec do auta aj s useknutou časťou ruky a vydal sa do nemocnice. Cestou volal záchranárov, ktorí poslali pre dieťa vrtuľník.

"Keď je to možné, snažíme sa amputát zaistiť a zabezpečiť pre prípad, že by sa dala končatina zachrániť," uviedla Janečková.

O výsledku však podľa nej rozhodnú lekári. Hovorkyňa tiež upozornila na to, že prípadov, keď deti vážne zraní kosačka, pribúda. Prípadom sa zaoberá polícia.

"Zatiaľ sa to javí ako nešťastná náhoda," povedal stredočeský policajný hovorca Pavel Truxa a dodal, že k prípadu sa musia vyjadriť aj súdni znalci. Podobný prípad sa prihodil v júli vo Veltrusoch na Mělnicku. Dievčatko (5) tam amputovalo kosačkou nohu v členku svojmu bratovi (2). Kosačku na trávu jej požičal otec. O týždeň skôr na Přerovsku motorová kosačka vážne zranila chlapca (3), ktorému lekári museli amputovať pravú ruku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu