Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Výbuch v uhoľnej bani zabil najmenej 35 ľudí!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: SITA)

PEKING - Najmenej 35 ľudí prišlo o život a 44 ďalší zostali uväznení pod zemou po tom, ako v bani v centrálnej časti Číny došlo k výbuchu plynu, informovala čínska štátna tlačová agentúra Sin-chua, ktorá sa odvolávala na vyhlásenie úradu pre dohľad nad bezpečnosťou pri práci.

K nehode došlo asi o 1.00 miestneho času (v pondelok o 19.00 SELČ) v bani v meste Pchingtingšan v centrálnej provincii Che-nan, uviedla Sin-chua.

Hovorca miestneho výboru Komunistickej strany informoval, že v šachte číslo 4, kde sa stala tragédia, prebiehala oprava a mesto stále nevydalo povolenie na jej opätovné sprevádzkovanie. V čase výbuchu sa v bani nachádzalo spolu 93 baníkov. Štrnástim sa podarilo ujsť, dodal hovorca.

Oficiálne štatistiky uvádzajú, že v čínskych uhoľných baniach počas minulého roka zahynulo viac ako 3 200 pracovníkov. Podľa nezávislých pozorovateľov však môže byť skutočný počet oveľa vyšší, keďže bane o mnohých nehodách neinformujú. Medzi hlavné príčiny patria nízke bezpečnostné štandardy a zastaralá technika a vybavenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu