Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Výbuchy munície si vyžiadali 7 mŕtvych a 14 zranených

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BELEHRAD - Silné výbuchy, ktoré vo štvrtok večer otriasli továrňou na muníciu v srbskom meste Užice, usmrtili sedem ľudí.

Srbský spravodajský kanál B92 o tom informoval tamojší minister obrany Dragan Šutanovac. Explózie vo významnom zbrojárskom závode Prvi partizan si podľa B92 vyžiadali životy šiestich žien a jedného muža. Ako uviedol pre stanicu námestník ministra vnútra pre mimoriadne situácie Predrag Marič, ďalších 14 pracovníkov utrpelo ľahšie zranenia a po ošetrení ich prepustili domov.

Starosta mesta Užice Jovan Markovič predtým informoval tlačovú agentúru AFP, že výbuchy nastali okolo 23:30. Podľa AFP zaznamenali štyri explózie a budovy následne zachvátil požiar, ktorý sa však medzičasom podarilo zlikvidovať. Rýchly zásah hasičov zabránil ešte väčšej tragédii, keďže v továrni sa nachádzala asi stovka ľudí, uviedol Marič pre B92. Minister Šutanovac odmietol špekulovať o príčinách tragédie, ktoré sú predmetom vyšetrovania. Riaditeľ továrne Dobroslav Andrič však pre B92 vyjadril presvedčenie, že výbuch nemohol vzniknúť chybou vo výrobnom procese. Podľa B92 na miesto po polnoci dorazil aj srbský minister vnútra Ivica Dačič.

Zbrojovka Prvi partizan s 80-ročnou tradíciou zamestnáva okolo 600 ľudí. Dodáva muníciu pre srbskú armádu a políciu, ako aj mnohé zahraničné armády. Okrem toho sa tu vyrábajú lovecké pušky. Munícia v Užiciach vybuchla aj 21. novembra 1941, keď zahynulo okolo sto ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu