Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Severná Kórea vlastní atómové zbrane!

Podľa Riceovej Severná Kórea len prehlbuje svoju krízu.
Podľa Riceovej Severná Kórea len prehlbuje svoju krízu.

PCHJONGJANG - Severná Kórea včera prvýkrát oficiálne priznala, že vlastní atómové zbrane! Komunistická diktatúra navyše odstúpila od šesťstranných rokovaní o pozastavení svojho jadrového programu. KĽDR vlastníctvo atómových zbraní zdôvodnila tým, že sa "musí brániť proti nepriateľskej politike Spojených štátov a prezidenta Busha".

"Vyvinuli sme atómové zbrane kvôli našej sebaobrane, aby sme sa vyrovnali s politikou Bushovej vlády, ktorá je čoraz viac neskrývane zameraná na to, aby nás izolovala a udusila," uvádza sa v stanovisku severokórejského ministerstva zahraničia, ktoré ďalej oznámilo, že rokovania o odstránení svojho jadrového programu pozastavuje na neurčito.

Severná Kórea tak výrazne zdramatizovala situáciu v dvojročných rokovaniach o svojom prípadnom odzbrojení. Vyhlásenie je navyše otvorenou provokáciou voči prezidentovi USA Bushovi, ktorý si ukončenie severokórejského jadrového programu dal za jednu z hlavných priorít pre svoje druhé funkčné obdobie. Biely dom ústami ministerky zahraničia Riceovej reagoval, že "ak sa to naozaj stane, tak Severná Kórea iba prehĺbi svoju izoláciu".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu