Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Pápež žehnal zo záznamu?

Zoslabnutý Ján Pavol II. údajne nevládal dokončiť svoju reč
Zoslabnutý Ján Pavol II. údajne nevládal dokončiť svoju reč

RÍM - Pápež Ján Pavol II. sa včera prvýkrát od svojej utorkovej hospitalizácie objavil na verejnosti. Napoludnie požehnal veriacim z okna rímskej kliniky Gemelli, kde sa lieči z komplikovanej chrípky a dýchacích problémov. Talianske médiá informovali, že hlas pápeža bol zo záznamu.

V posolstve, ktoré prečítal arcibiskup Leonardo Sandri, pápež poďakoval za prejavy priazne, ktoré sa mu dostali z celého sveta. Televízne zábery ukázali zjavne zoslabnutého Jána Pavla II., ako na záver modlitby žehná slabým hlasom davu. Agentúra AFP však informovala, že pápež nebol schopný zreteľne artikulovať a v priamom prenose vysloviť desiatku slov, ktoré sú na požehnanie potrebné.

Ján Pavol II. začal prednášať formulku chrapľavým hlasom, ktorý sa postupne strácal, až bol nútený reč prerušiť. V tej chvíli sa údajne jeho komorník Angelo Gugel obrátil na technikov z Rádia Vatikán, ktorí mali technické zaistenie priameho prenosu na starosti. Po chvíli ticha, ktoré väčšina poslucháčov pripisovala technickým problémom, sa zmenený pápežov hlas opäť ozval.

"Pápež dav požehnal, ale z plejbeku," oznámila talianska informačná kancelária AP-com. Televízna stanica Sky Italia uviedla, že pápežovo požehnanie bolo pravdepodobne dopredu nahrané. Na obrazových záberoch bola pápežova tvár pri posledných slovách požehnania ukrytá za hárkom papiera, ktorý pred ním držal jeho asistent.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu