Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Objavili loď Arctic Sea, jej zmiznutie zostáva záhadou

Dmitry Medvedev
Dmitry Medvedev

MOSKVA - Loď Arctic Sea, ktorá sa pred takmer troma týždňami záhadne stratila vo vodách Atlantického oceánu, sa podarilo objaviť ruským námorným silám.

Informoval o tom tamojší minister obrany Anatolij Serďukov. Pätnásťčlenná ruská posádka plavidla, ktoré sa podarilo lokalizovať dnes v skorých ranných hodinách približne 500 kilometrov od Kapverdských ostrovov pri západnom pobreží Afriky, je podľa jeho slov v poriadku.

Moskva však neobjasnila detaily sprevádzajúce celú udalosť, no Serďukov prisľúbil "dôkladné prešetrenie zmiznutia a straty kontaktu s loďou". Tá sa od 23. júna plavila pod maltskou vlajkou a viezla niekoľko tisíc kubických metrov dreva v hodnote viac ako milión eur: Loď vyrazila z Fínska a mierila do alžírskeho prístavu Bidžája, pred takmer troma týždňami sa však kontakt s loďou záhadne prerušil.

Po nákladnej lodi, ktorá zmizla počas plavby pozdĺž európskych pobreží Atlantického oceánu, začali ruské námorné sily pátrať až minulý týždeň. Zmiznutie Arctic Sea vyvolalo mnohé dohady vrátane útoku pirátov alebo činnosti mafie. Ak by sa loď naozaj bola stala terčom útoku pirátov, išlo by o prvý pirátsky útok v európskych vodách v novodobej histórii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu