Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Súd: Bodol tehotnú ženu do brucha, nechcel ju zabiť

(Zdroj: Jupiterimages)

PRAHA - Martin Remsa (37), ktorý bodol do brucha svoju tehotnú družku, tak spáchal ublíženie na zdraví a strávi za to štyri roky vo väzení. Ženu zasiahol nožom po hádke pred dvomi malými dcérkami.

Pražský vrchný súd zmenil rozhodnutie nižšieho súdu, ktorý muža poslal na 11 rokov za mreže za pokus o vraždu. Podnikateľ Remsa bodol svoju o sedem rokov mladšiu tehotnú družku v ich spoločnom byte vlani v apríli v Rakovníku. Predtým sa po celom byte ozývala ich žiarlivá hádka, o ktorú tam nebola núdza. Kuchynský nôž jej prešiel cez podbrušnicu a zasiahol pečienku. Len vďaka šťastnej náhode žene bodnutie neohrozilo život a o niekoľko mesiacov porodila zdravé dieťa. Všetko napriek tomu, že za lekárom išla až na druhý deň. Na druha nepodala ani trestné oznámenie, všetko na polícii ohlásil ošetrujúci lekár.

Obeť v druhom stave brala vtedy pervitín a podľa obžalovaného mala samovražedné sklony. Remsa na ňu kvôli užívaniu drog ešte pred incidentom podal na polícii trestné oznámenie. Muž od začiatku popieral, že by ju bodol. Vraj si to urobila sama, lebo jej vyčítal tehotenstvo.

Do kauzy vniesla zmätok aj sama napadnutá. Nedávno poslala na súd list, v ktorom uviedla, že „v niečom predtým vypovedala pravdivo a v niečom nepravdivo.“ Predseda senátu sa ju preto včera opäť snažil vypočuť, ale žena využila svoje právo nevypovedať. ČTK pred rozsudkom povedala, že s Remsom chcú ďalej žiť a starať sa spoločne o deti. Že by na ňu zaútočil, toho sa nebojí a hádky podľa nej ku každému vzťahu patria.

Sudca pri zdôvodňovaní rozsudku povedal, že čin sa nedá posúdiť ako pokus o vraždu. Úder nožom bol síce cielený, ale obžalovaný ho neviedol s veľkou silou a keby chcel ženu naozaj zabiť, mal na to iné a účinnejšie prostriedky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu