Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hravý delfín ohrozil život plavkyne

NOVÝ ZÉLAND - Novozélandská plavkyňa sa dostala do problémov, keď ju až príliš priateľský delfín nechcel pustiť späť na pobrežie. Žena plávala aj s delfínom Mokom na Mahia Beach na Severnom ostrove Nového Zélandu.

Hravý delfín sa však bavil tak výborne, že s tým nechcel prestať. Ľudia v neďalekej kaviarni náhodou začuli volanie o pomoc a rozbehli sa ženu zachrániť. Našli ju vyčerpanú a podchladenú ako sa z posledných síl drží bóje.

Žena mala oblečený neoprénový oblek, ale ani ten ju pred chladom neochránil. "Išla som tam sama a dosť neskoro, čo asi nebolo práve najrozumnejšie," povedala pre noviny Gisborne Herald. "Chvíľu sme sa hrali. Potom som sa chcela vrátiť na breh, no on sa chcel hrať ďalej. Ja som sa však cítila vyčerpaná a pochytila ma panika," uviedla ďalej.

Povedala však, že delfín jej nechcel ublížiť. Počas leta sa s delfínom hrávajú stovky ľudí. V zime ich je však už menej a domáci sa domnievajú, že sa cíti sám a nudí sa. Delfín Moko sa pred dvoma rokmi "usadil" na Mahia Beach a za krátky čas sa stal hlavnou atrakciou tejto lokality.

Minulý rok v marci sa stal svetovo známy, keď ho videli, ako ide na pomoc dvom vorvaňom krátkohlavým. Vorvane - matka a dcéra - boli vyčerpané, zmätené a nevedeli sa dostať z plytčiny. No Moko im vtedy ukázal cestu a zachránil im tak životy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu