Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Elegantný pár oberá dôchodcov o úspory

JABLONEC NAD NISOU – Dvaja podvodníci tmavšej pleti, ktorí hovorili po slovensky, pripravili dôverčivú starenku (83) z Jablonca o 159 tisíc korún (6 158 eur). Pred mesiacom pravdepodobne tí istí obrali deduška (80) v Liberci o ďalších 139 tisíc ( 5 344 eur).

Popis páchateľov i historka, vymyslená na oklamanie dôchodcov, sú v oboch prípadoch takmer totožné. Včera predpoludním oslovili dôchodkyňu pred pekárskym stánkom muž a žena. Prišli na luxusnom tmavom aute. Babičku poprosili po slovensky, či by im nepožičala 20 tisíc korún na operáciu ženinho brata. Údajne zomrie, ak peniaze lekárom nezaplatia. Seniorka ich vzala domov a 20 tisíc im dala.

Keď pár zistil, kde má uložené peniaze, ukradol jej ďalších 139 tisíc korún. Obaja zločinci vyzerali približne na 40 rokov. Okradnutú ženu upútalo ich elegantné oblečenie a výrazné rysy, typické pre obyvateľov z juhoeurópskych krajín. Muž bol na hladko oholený, žena mala klobúk.

V júni v Liberci osemdesiatročný dôchodca pre podvodníkov vybral z účtu na pošte 100 tisíc korún. Predtým im poskytol z domácich úspor 38 tisíc korún.

Páchatelia peniaze údajne potrebovali na operáciu svojho priateľa. Na rozdiel včerajšieho prípadu boli traja. Rovnakí podvodníci však často vystupujú v rôznom počte, aby zmiatli políciu i poškodených.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu