Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Organizátori útokov z 11. septembra sú v Pakistane, tvrdí Clintonová

Hillary Clinton
Hillary Clinton (Zdroj: SITA)

NAÍ DILLÍ - Americkí predstavitelia sú "pevne presvedčení", že vodcovia teroristickej siete al-Kájda, ktorí naplánovali a uskutočnili útoky na USA z 11. septembra 2001, sa ukrývajú v Pakistane.

Ministerka zahraničných vecí USA Hillary Clintonová to povedala na pondelňajšej tlačovej konferencii, ktorou ukončila svoju prvú oficiálnu návštevu Indie. Washington podľa nej tento názor tlmočil pakistanskej vláde, ktorá prítomnosť lídrov al-Kájdy na svojom území popiera. Američania tvrdia, že útočiskom najhľadanejších teroristov je pakistanský región pozdĺž hranice s Afganistanom, nad ktorým má Islamabad iba obmedzenú kontrolu.

"Čo sa týka miesta pobytu tých, ktorí sa zúčastnili na plánovaní a vykonaní útoku z 11. 9. proti našej krajine, sme pevne presvedčení, že značný počet z nich je v pohraničnej oblasti Pakistanu," odpovedala Clintonová na príslušnú otázku. "Aktívne hľadáme dodatočné informácie, ktoré by nás k nim priviedli," dodala. Vodca al-Kájdy Usáma bin Ládin sa podľa rozšíreného názoru ukryl v Pakistane po americkej invázii do Afganistanu, ktorá bola odpoveďou na útoky proti USA.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu