Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Havária v Egypte: Počet obetí stúpol na 14!

Zranený srbský turista Zobraziť galériu (3)
Zranený srbský turista

KÁHIRA – Pri nehode autobusu v Egypte dnes zahynulo 14 ľudí, predovšetkým občanov Srbska. Žiadni Česi v havarovanom autobuse neboli, povedal český konzul v Káhire Aleš Ždimera s odvolaním na niekoľko nezávislých zdrojov.

Vyvrátil tak pôvodné informácie niektorých médií, že v autobuse cestovali aj českí turisti. Podľa srbského veľvyslanectva v Káhire šlo o srbský zájazd.

Srbský veľvyslanec v Egypte, citovaný belehradskou rozhlasovou a televíznou stanicou B92, informoval, že v autobuse bolo 17 cestujúcich – 14 dospelých a tri deti. Všetci boli občanmi Srbska. Na mieste zomrelo 11 osôb a po prevoze do nemocnice podľahli zraneniam dvaja Srbi a jeden Egypťan.

Prvé správy uvádzali okrem srbských cestujúcich tiež pasažierov z Českej republiky, Nemecka a Švédska. Podľa Ždimeru však informácie o prítomnosti Čechov neboli pravdivé.

Nehoda sa stala na ceste do Luxoru pri meste Safágá na pobreží Červeného mora. Nákladné auto idúce v protismere sa podľa polície pokúšalo predbehnúť iné vozidlo a čelne narazilo do autobusu. V Egypte dochádza k dopravným nehodám často, hlavne kvôli zlému stavu ciest a nedodržiavaniu predpisov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu