Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zemetrasenie zničilo 40 tisíc domov

(Zdroj: SITA)

PEKING - Juhozápad Číny vo štvrtok zasiahlo zemetrasenie, ktoré zabilo jedného človeka a zranilo stovky ďalších a zničilo 40 tisíc domov. Informovali o tom čínske štátne médiá a seizmológovia.

Podľa čínskej Národnej seizmologickej siete sa epicentrum otrasov s magnitúdom 6,0 nachádzalo v oblasti Kuan-tchun, približne 200 kilometrov od Kchun-mingu, hlavného mesta provincie Jün-nan. Ako uviedla oficiálna tlačová agentúra Sin-chua s odvolaním sa na oficiálne zdroje, zemetrasenie zranilo celkom 336 ľudí, z toho 56 vážne. Provinčné úrady podľa správy do zasiahnutej oblasti odoslali 4 500 stanov, 3 tisíc prikrývok a inú humanitárnu pomoc. Do regiónu tiež vycestovali dve pracovné skupiny, jedna pod vedením jün-nanského guvernéra Čhina Kuang-žunga a druhá z ministerstva pre občianske záležitosti a štátneho úradu pre katastrofy. V oblasti nešťastia polícia rozmiestnila stovky svojich príslušníkov.

Americký Úrad pre geologický prieskum (USGS), ktorý zaznamenáva zemetrasenia na celom svete, uvádza, že čínsku provinciu Jün-nan zasiahli o 19:19 miestneho času (13:19 SELČ) otrasy s magnitúdom 5,7. Zdroj lokalizovali v hĺbke 10 kilometrov, približne 100 kilometrov severovýchodne od mesta Ta-li. Podľa agentúry Sin-chua oblasť následne zasiahlo asi osem slabších otrasov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu