Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Urobím z radaru tému kampane, sľúbil Paroubek Putinovi

Jiří Paroubek
Jiří Paroubek (Zdroj: SITA)

PRAHA - Šéf českých sociálnych demokratov Jiří Paroubek sľúbil Rusom, že bude naďalej bojovať proti americkému radaru v Českej republike.

Povedal to počas svojej nedávnej návštevy Ruska, kde sa stretol aj s premiérom Vladimirom Putinom. Podľa zdrojov z diplomatických kruhov dokonca prisľúbil, že z radaru urobí v ČR tému predvolebnej kampane, píše spravodajský portál iDNES.cz.

Paroubek už po návrate z Ruska priznal, že sa s Putinom o radare letmo bavil. Odmietol však, že by ruskému premiérovi čokoľvek sľuboval. "Kvôli tomu, či sa v predvolebnej kampani budeme venovať otázkam radaru, nepotrebujem ísť do Ruska. To je všeobecne známe a ja som tam o tom hovoril verejne," povedal predseda ČSSD pre Hospodárske noviny. Tie upozorňujú aj na oficiálny zápis z Paroubkovej cesty. Z neho vyplýva, že jeho stretnutie s Putinom prebehlo veľmi neštandardne. Paroubek Putina navštívil bez sprievodu diplomatov z českého veľvyslanectva. Podľa informácií denníka boli diplomati týmto neštandardným postupom znepokojení.

Predčasné parlamentné voľby sa v Českej republike uskutočnia v októbri.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu