Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KĽDR odpálila ďalšie 2 rakety!

(Zdroj: ČTK)

SOUL - Severná Kórea v sobotu odpálila ďalšie dve rakety krátkeho doletu, čím nadviazala na svoje aktivity spred dvoch dní. Informovalo o tom juhokórejské ministerstvo obrany.

Podľa tvrdení Soulu rakety vystrelili zo základne na východe krajiny. Ako uvádza agentúra Jonhap, jednou z testovaných rakiet je aj strela s označením Scud, ktorá ma dolet 500 kilometrov. Rakety podobného typu vyleteli do vzduchu aj vo štvrtok, celkovo boli až štyri.

Pchjongjang nedávno vydal varovanie, aby do vôd východne od severokórejského pobrežia v čase od 24. júna do 9. júla neplávali žiadne lode, "pretože v krajine sa bude konať vojenské cvičenie". Kórejská ľudovodemokratická republika (KĽDR) testovala od apríla svoje rakety už niekoľkokrát, v máji potom uskutočnila svoj druhý jadrový test, následkom čoho OSN sprísnila voči krajine sankcie. Spojené štáty očakávajú, že 4. júla, v deň výročia nezávislosti, odpáli KĽDR rakety dlhého doletu smerom k Havajským ostrovom.

Režim severokórejského vodcu Kima Čong-ila v reakcii na nové sankcie OSN vyhlásil, že vyrobí ďalšie jadrové bomby a začne obohacovať urán pre nový program jadrových zbraní.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu