Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

V Bulharsku idú voľby, za Rómov platia dlhy

SOFIA – Pred blížiacimi sa parlamentnými voľbami v Bulharsku obvinili tamojších moslimov, že si ich politici kupujú pred voľbami hlasy Rómov. Neznámy „dobrodinec“ v meste Pazardžik zaplatil za chudobnú komunitu dlhy za vodu.

Bulharské média preto obviňujú najväčšiu politickú stranu obhajujúcu práva moslimov z podplácania budúcich voličov. Tamojšia vodárenská spoločnosť uviedla, že celý dlh vo výške vyše 30 tisíc leva (asi 15 290 eur) zaplatil neznámy človek. Neukázal žiadne doklady. Zásobovanie Rómov vodou preto obnovili.

Tento „dar“ podľa bulharskej tlače súvisí s nedávnou návštevou šéfa vládneho Hnutia za práva a slobodu (DPS) Achmeda Dogana. Táto politická organizácia zdržuje v Bulharsku príslušníkov tureckej a moslimskej národnostnej menšiny.

Dogan vraj vyzval Rómov v Pazardžiku, aby jeho strane odovzdali 10 tisíc hlasov, a zabezpečili tak DPS vo voľbách 5. júla v tomto meste víťazstvo. Rómsku štvrť Istok sľúbil premeniť na „rajskú záhradu“. Súčasne mal Rómov varovať, že „Bulhari“ Rómom nikdy nepomôžu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu