Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Chytili lúpežníkov super luxusných klenotov

PARÍŽ – Francúzska polícia zadržala vyše 20 ľudí podozrivých z decembrovej lúpeže v super luxusnom parížskom klenotníctve Harry Winston. Našla aj čas klenotov z lupu za 85 miliónov eur.

Klenotníctvo v podvečer 4. decembra prepadli štyria muži preoblečení za ženy. So zbraňami donútili zamestnancov, aby im dali všetky šperky, čo boli v obchode. Bola to rekordná lúpež klenotov vo Francúzsku. Londýnska poisťovňa Lloyd's krátko potom vypísala odmenu 20 miliónov dolárov za informáciu, ktorá by pomohla nájsť šperky.

Agentúra AP napísala, že policajti mesiace sledovali podozrivých v Paríži a jeho okolí. V nedeľu sa dozvedeli, že do Francúzska pricestovali cudzinci, ktorí majú prevziať časť ulúpených klenotov, aby ich predali. Preto sa lupičov rozhodli zadržať.

Údaje agentúr o počte zatknutých sa líšia. AFP píše, že ich je 20, ale AP udáva 25. A francúzska ministerka vnútra Michele Alliotová-Marieová vyšetrovateľom zagratulovala k zadržaniu až 29 podozrivých. Údajne ide o ľudí vo veku 22 až 67 rokov. Niekoľké z nich sú ženy. Polícia taktiež zabavila strelné zbrane a 250 tisíc eur v hotovosti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu