Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Britský princ William naznačil: Chce ísť bojovať!

Princovia William a Harry Zobraziť galériu (5)
Princovia William a Harry

SHAWBURY - Britský princ William (26) naznačil, že by chcel ísť v stopách svojho mladšieho brata Harryho (24) a zúčastniť sa na bojových operáciách. Agentúra AP však píše, že je nepravdepodobné, aby mohol byť William ako následník trónu vystavený takému riziku ako Harry, ktorý slúžil v Afganistane.

„Nešiel som do armády, aby som bol hýčkaný, alebo aby so mnou zaobchádzali inak ako ostatnými," vyhlásil princ William novinárom počas výcviku na pilota pátracieho a záchranného vrtuľníku. "Keď to dokáže Harry, zvládnem to aj ja," dodal William, ktorý sa má britského trónu ujať po svojom otcovi, princovi Charlesovi.            

Harry slúžil v Afganistanu desať týždňov, vo februári 2008 ho však museli z bojových operácií odvolať, pretože sa o celé záležitosti dozvedeli médiá. "Ísť znova do Afganistanu by bolo fantastické," tvrdí Harry, ktorý rovnako cvičí s armádnymi vrtuľníkmi. Jeho výcvik by mohol trvať ďalšie štyri mesiace až rok.            

Obaja princovia v priebehu štvrtkovej tlačovej konferencie v leteckom výcvikovom stredisku v Shawbury v západnom Anglicku pózovali fotografom pred vrtuľníkmi.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu