Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Dedko vypestoval 30 kg marihuany

(Zdroj: SITA)

OLOMOUC – Česká polícia zatkla staršieho muža (63), ktorý v pivniciach dvoch domov na Olomoucku pestoval marihuanu. Ročne mal podľa kriminalistov pozbierať až 30 kilogramov sušenej drogy.

Muž mal plantáže v dvoch susedných obciach. Oba domy napojil nelegálne na elektrinu, lebo v pivniciach svietil na rastliny 400 wattovými žiarovkami a používal špeciálne čerpadlo. Umožňovalo, aby sa v časových intervaloch do každého črepníka cez ihlu strekol výživný substrát.

Senior pestoval takzvané indoor konope so zvýšeným obsahom účinnej látky THC. Kriminalisti zaistili približne 7,5 kilogramu sušenej drogy. Jej cena by sa na trhu pohybovala okolo 1,9 milióna českých korún.

Celkom mal dedko v pivniciach 300 rastlín odrody s pracovným názvom K-1. Oproti bežne pestovaným rastlinám veľkým zhruba 2,5 až tri metre sú omnoho menšie. Merajú len 30 až 35 centimetrov. Obdobie rastu trvá asi tri mesiace, za rok sa teda dajú stihnúť tri až štyri úrody. Seniorovi, ktorý predtým nebol trestaný, hrozí až 10 rokov väzenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu