Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

V mrazených žralokoch našli tonu kokaínu!

MEXIKO - Mexické námorníctvo v stredu informovalo, že sa mu podarilo zadržať viac ako tonu kokaínu. Ten pašeráci ukryli na netradičné miesto - do zmrazených tiel žralokov.

Predstavitelia armády našli kokaín vnútri viac ako 20 žralokov na palube rybárskej lode v prístave Progreso na polostrove Jukatán. Korešpondent BBC informoval, že drogové kartely v tomto čase stupňujú svoje pašerácke aktivity s cieľom prepraviť do Spojených štátov čo najviac drog a vymýšľajú preto stále kreatívnejšie metódy, ako oklamať úrady. Zásielky s omamnými látkami nedávno našli aj vnútri zatvorených pivných plechoviek.

"Hovoríme tu o viac ako tone kokaínu, ktorý sme našli na lodi," citovala BBC slová šéfa mexického námorníctva Eduarda Villu. Ako dodal, pri objavení kontrabandu pomáhali vojakom policajné psy a špeciálne prenosné röntgenové prístroje. V utorok zase Mexičania objavili jednu z najväčších tovární na výrobu metamfetamínu.

Tento rok v Mexiku v boji medzi drogovými kartelmi zahynulo viac ako 2700 ľudí, kým minulý rok prišlo v súvislosti s týmto výnosným biznisom o život až 6300 osôb.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu