Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Mladíci okradli umierajúceho o mobil

OSTRAVA – Polícia chytila jedného (21) z dvojice mužov, ktorí v piatok predpoludním okradli v Ostrave umierajúceho muža.

Muž sa v piatok predpoludním vracal z návštevy a po 11. hod mu prišlo zle. Ešte stačil zavolať záchranku, potom skolaboval a nakoniec zomrel. Telefónom kontaktoval aj priateľku a príbuzného. Obom povedal, že sa necíti dobre.

Dvaja mladíci, ktorí išli okolo, mužovi vzali mobilný telefón. Zlodej sa ku krádeži priznal. Tvrdil, že si mysleli, že muž ležiaci na zemi je len opitý. Polícia vie, kto bol druhým páchateľom a pátra po ňom.

Telefón v hodnote 3 000 českých korún krátko po krádeži predal v reštaurácii za 800 korún. Kupujúci ho o dva dni neskôr založil a dostal za mobil 950 korún. Je to gambler a potreboval peniaze. Táto stopa priviedla políciu k zlodejovi.

Kriminalistom práci uľahčila aj svedkyňa (58), ktorá všetko videla. „Išla som do práce a videla ležiaceho pána. Nikto si ho nevšímal. Jeden z chlapcov mu chcel telefón, ktorý ležal pri ňom, vziať. Okríkla som ich. Počkali až kým odídem, vrátili sa a telefón vzali. Potom som išla na políciu,“ povedal žena.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu