Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Starec strieľal v múzeu, strážnik zomrel

Miesto incidentu Zobraziť galériu (4)
Miesto incidentu (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Život strážnika si vyžiadala streľba v múzeu holokaustu vo Washingtone. Podľa televízie NBC strieľal fanatický antisemita (89). Aj jeho zasiahla guľka strážcov, je v kritickom stave.

Ozbrojený starec vošiel do múzea a začal strieľať. Strážnici jeho streľbu opätovali. Návštevníčka múzea Stephanie Geraghtyová uviedla, že strelec bol podľa všetkého beloch a mal postriebrenú zbraň. „Počula som prvý výstrel, znelo to, ako keby niečo padalo z vrchných poschodí. Potom ešte dvakrát rýchlo za sebou. Všetci začali utekať, vypukol chaos,“ povedala Stephanie agentúre Reuters. Podľa niektorých informácií boli zranení traja ľudia. Jeden sa ale podľa CNN zrejme porezal o rozbité sklo.

Múzeum, ktoré je asi pol kilometra od Bieleho domu, evakuovali. Celú oblasť obsadila polícia a agenti FBI. Múzeum býva počas návštevných dní veľmi silne strážené. Početné stráže sú aj vo vnútri. Všetci návštevníci musia pri vchode prejsť rámom na detekciu kovov. Tašky a iné príručné batožiny sa presvecujú. Múzeum ročne navštívi až 1,7 milióna ľudí.





Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu