Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Manažérov papierne zajali zamestnanci

MARSEILLE - Dvoch francúzskych manažérov papierne, ktorú vlastní americká spoločnosť, zajali v stredu zamestnanci v súvislosti s ukončením prevádzky jednej z najstarších tovární v Európe, informovali odborové zväzy.

Zamestnanci papierne v dedine Malaucene v regióne Provensalsko na juhu Francúzska, ktorá svoju výrobu začala v roku 1545, sa spolu s dvoma manažérmi zabarikádovali v ich kanceláriách po tom, ako vzájomné rokovania nepriniesli želaný výsledok, uviedol George Pouilly, predseda závodného výboru.

"Včera v noci asi o 23.00 sme predložili naše konečné návrhy a oni ich odmietli," povedal Pouilly. Rozhnevaní zamestnanci zajali riaditeľa papierne, v ktorej sa vyrábali filtre do cigariet, Jeana-Marca Pavera a Jeana-Yva Kleina, finančného riaditeľa pre Európu americkej firmy Schweitzer-Mauduit, ktorá továreň vlastní od roku 1992. Spoločnosť incident odmietla komentovať.

Schweitzer-Mauduit v apríli oznámila, že by papiereň mala definitívne ukončiť svoju prevádzku v septembri. O prácu príde 210 ľudí a skončí sa tak jej viac než 400-ročná história. Francúzsko počas globálneho ekonomického poklesu zaznamenalo niekoľko "únosov bossov" nespokojnými zamestnancami. To aj napriek varovaniam prezidenta Nicolasa Sarkozyho, že takáto radikálna taktika je protizákonná. Zatiaľ však z podobného "únosu" nikoho oficiálne neobžalovali a mnohí politici dokonca so zamestnancami krachujúcich tovární sympatizujú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu