Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Drogy za milióny, v aute našli 11 kg heroínu!

LANŽHOT - Českí policajti zatkli gang, ktorý pašoval a distribuoval drogy za ťažké milióny. Hlavou štvorice bol bývalý dôstojník sovietskej armády. Len na hraniciach v Lanžhote zachytili colníci 11 kilogramov heroínu!

Za predaj drog mohli zarobiť 11 do 22 miliónov českých korún (408 466 až 816 932 eur). Všetkých štyroch zatkli v rámci niekoľkomesačnej operácie nazvanej Geryk. Colníci najprv na hraničnom priechode v Lanžhote ešte 20. marca zadržali tehotnú ženu a muža. Pokúsili sa v zadnom nárazníku prepašovať v Škode Octavia z Turecka do Česka 11 kilogramov heroínu. Potom putá dostali v Prahe a Liberci aj šéf pašeráckej bandy a ďalšia žena.

Podľa polície mali pašovať a distribuovať drogu nielen v Čechách, ale aj ostatných krajinách EÚ. Len heroín, ktorý našli v Lanžhote, by vystačil na 220 – tisíc dávok za zhruba 11 miliónov českých korún! Kriminalisti ale predpokladajú, že štvorlístok mohol heroín pred predajom ešte riediť. Takže by mohli vyrobiť až 440 - tisíc dávok za 22 miliónov korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu