Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Americkí tajní ma chceli zabiť, tvrdí Chávez

Hugo Chávez
Hugo Chávez

CARACAS - Venezuelský prezident Hugo Chávez podľa vlastných slov unikol sprisahaniu amerických tajných služieb s cieľom zavraždiť ho. V štátnej televízii Chávez v utorok vyhlásil, že atentát na jeho osobu sa mal uskutočniť v Salvádore počas jeho účasti na inaugurácii nového prezidenta.

"Moje informácie sú veľmi špecifické. Všetko bolo pripravené a útok proti mne sa mal uskutočniť počas môjho príchodu do Salvádoru," povedal Chávez, podľa ktorého na jeho lietadlo Cubana plánovali vystreliť "jednu alebo viac rakiet".

O pláne atentátu sa vraj dozvedel od nikaragujského prezidenta Daniela Ortegu. Chávez tiež tvrdí, že údajných útočníkov, ktorí podľa neho pochádzajú z Venezuely, pozná. "Sú to tí, ktorí prisahali, že ma zabijú," vyhlásil. Venezuelský prezident z prípravy atentátu neviní amerického prezidenta Baracka Obamu, keďže, ako povedal, tajné služby operujú mimo jeho kontroly. "Neobviňujem Obamu. Myslím si, že americký prezident má dobré úmysly. Ale je tam CIA a všetky jej chápadlá. Vôbec nepochybujem, že sú za tým americké tajné služby," konštatoval.

Chávez v piatok náhle odišiel z vlastného televízneho programu, ktorý mal trvať štyri dni od štvrtka do nedele. Program zrušili "z technických príčin". Až do utorka sa na verejnosti neukázal, čo je pre Cháveza netypické a čo vyvolalo rôzne špekulácie v médiách. V pondelok dokonca zrušil svoju účasť na inaugurácii salvádorského prezidenta Mauricia Funesa s tvrdením, že "jeho bezpečnosť sa nedá zaručiť".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu