Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Na linke Air France z Ria leteli spolu traja Slováci

Smútiaci príbuzní Zobraziť galériu (5)
Smútiaci príbuzní

PARÍŽ - Na zozname cestujúcich lietadla na linke Rio de Janeiro - Paríž, ktoré sa v pondelok stratilo z radarov pri atlantickom pobreží Brazílie, boli celkom traja občania SR.

Slovenský zastupiteľský úrad v Paríži o tom v pondelok večer informovalo francúzske ministerstvo zahraničných vecí a francúzska letecká spoločnosť Air France. Podľa skorších informácií mali byť na palube lietadla dvaja občania Slovenska.

Lietadlo typu Airbus 330-200 s 228 osobami na palube, ktoré smerovalo z Ria de Janeiro do Paríža, zasiahla štyri hodiny po štarte silná búrka. Krátko predtým, ako sa stratilo z obrazoviek radarov, vyslalo automatickú správu o výpadku palubnej elektrickej siete. Podľa hovorcu Air France haváriu spôsobilo súčasné zlyhanie viacerých systémov. Po stratenom lietadle pátrajú lietadlá a tri lode brazílskej armády, ako aj francúzske prieskumné lietadlo, ktoré vyslali zo základne v Senegale. Francúzsko navyše požiadalo o pomoc armádu Spojených štátov amerických, ktorá by mohla využiť svoju sieť špionážnych družíc. Do pátrania sa zapojilo aj lietadlo španielskej polovojenskej Civilnej gardy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu