Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Desať starostov zapletených do obchodu s drogami!

MEXIKO - V mexickom štáte Michoacán zadržali 10 starostov a ďalších 17 vysokopostavených úradníkov, ktorí sú pravdepodobne zapletení do obchodu s drogami.

Federálne jednotky v utorok podnikli jedinečnú protikorupčnú akciu v štáte obývanom najnásilnejšími drogovými kartelmi. Do sídla štátneho zástupcu v metropole Morelia, domove kartelu La Familia, vtrhlo viac ako 200 federálnych agentov a policajtov a zadržali troch vysokopostavených úradníkov.

Väčšinu starostov zatkli v horských mestách, kde neskôr objavili 22 metamfetamínových laboratórií. Medzi zadržanými starostami je aj hlava mesta Uruapan, kde strelec klanu La Familia zabil v roku 2006 na diskotéke piatich ľudí. Starostovia sú z rôznych politických strán, vrátane prezidentovej frakcie.

Fakt, že úrady zatýkali volených politických zástupcov, poukazuje podľa analytikov na to, ako veľmi sa mexické drogové kartely infiltrovali do politických štruktúr. Mexická vláda doteraz zatýkala väčšinou skorumpovaných policajtov, nikdy však nezašla tak ďaleko, aby zadržala tak veľké množstvo drog.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu