Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Koniec pubov: Slušne v rade a len dve pivá!

LONDÝN – V anglickom meste Oldham sa nad krčmami zmráka tak ako nikde v Británii. Návštevníci majú v puboch pred výčapným pultom stáť slušne v rade ako v banke. Potom dostanú naraz najviac dve pivá.

Toto nezvyčajné opatrenie má podľa miestnej radnice zabrániť bitkám a opíjaniu sa. Uviedol to britský denník The Daily Telegraph.

Radní si predstavujú, že vysmädnutí Briti sa postavia spôsobne a disciplinovane do rady. Budú stáť za bariérou zo špagátu tak, ako to poznajú z bánk alebo pôšt. Počas čakania nebudú môcť piť pivo, ktoré si predtým, ako sa znovu postavia do rady, kúpia. Nové pravidlá nariadila radnica pre 22 pubov v meste.

Podľa Marka Hastingsa zo Združenia britského piva a pubov je nariadenie radnice veľmi prísne. „Tieto opatrenia sú nákladné, zbytočné a úplne neprimerané v čase, keď sa (v Británii) zatvára okolo 40 pubov týždenne,“ posťažoval si. Reagoval tak na zákaz fajčenia, ktoré platí v britských krčmách. Tak výrazne klesla ich návštevnosť, že krachujú. „Ľudia sa nebudú chcieť chodiť napiť, pokiaľ budú musieť čakať v rade ako keby boli na pošte,“ dodal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu