Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Búrky v strednej Európe: V Poľsku a Srbsku jeden mŕtvy

VARŠAVA - Búrky vystrájala v piatok v noci na dnešok na mnohých miestach strednej Európy. Na juhu Poľska na severomoravských hraniciach zahynul podľa agentúry PAP muž (33), ktorého smrteľne zranili padajúce vetvy stromu.

Napriek snahe lekárov zomrel v nemocnici v poľskom Tešíne. Jeden človek prišiel za podobných okolností o život v Srbsku. Búrky na juhu Poľska vyvracali stromy, strhávali strechy domov a poškodzovali elektrické vedenia. V poľských Beskydách sa bez elektriny ocitlo asi 2000 ľudí. Niekoľko domov bolo poškodených aj v druhom najväčšom meste Krakove. Bez elektrickej energie zostali stovky domácností i na severe Moravy. Neprejazdný bol v ČR po víchrici rad železničných tratí.

Vo Vršaci na severozápade Srbska usmrtil 30 metrov vysoký vyvrátení strom vodiča v aute a ťažko zranil jeho spolujazdkyňu. Veterné odtokové nárazy s rýchlosťou cez 100 kilometrov za hodinu, spôsobili značné škody na rade miest. Smršte a krupobitia ničili stĺpy elektrického vedenia na juhu Rakúska. Aj tam sa rad domácností ocitol bez prúdu. V obci Wolfsberg malo šťastie päť ľudí cestujúcich autom. Vyvrátený strom spadol tesne pred vozidlo a osadenstvo vyviazlo bez zranení.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu