Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Holandskí školáci sa na výlete v Čechách asi otrávili jedlom

HOF – Výlet holandských školákov do Čiech skončil pre 17 z nich zrejme otravou jedlom.

Niektorým účastníkom triedneho zájazdu bolo po večeri v českom Mšene z noci na dnes natoľko zle, že museli byť krátko po prejazde česko-nemeckých hraníc hospitalizovaní. Povedal to Dieter Winterling z policajného riaditeľstva vo východobavorskom Hofe.

Policajný hovorca informoval, že skupina mladých Holanďanov, ktorí sa zrejme vracali z výletu v Krkonošiach, večerala v meste Mšeno v stredočeskom kraji. „Odvtedy nič nejedli, preto existuje podozrenie, že sa im urobilo nevoľno z tejto večere,“ vyjadril sa Winterling. Odmietol však uviesť názov reštaurácie a vek výletníkov.

Podľa Winterlinga v autobuse bola ešte iná skupina Holanďanov, ktorí sa vracali z pobytu vo východobavorskom pohorí Smrčiny. U nich žiadne zdravotné problémy nenastali. Naopak tým, ktorí večerali v Mšene, prišlo zle takmer naraz.

Pomoc zavolal približne pol hodinu po polnoci vodič autobusu. Postihnutí žiaci boli následne rozvezení do nemocníc v Hofe a Münchbergu. Dnes dopoludnia ale boli všetci prepustení a sú na ceste domov do Holandska, dodal Winterling.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu