Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Cirkev si objednala sochu Krista v džínsoch

LONDÝN - Cirkev v anglickom grófstve East Sussex odhalila bronzovú sochu prezývanú „Ježíš v džínsoch“. Jej autor Marcus Cornish stvárnil Krista ako muža 21. storočia.

Noviny The Daily Telegraph napísali, že Ježiš z bronzu má vlasy a fúzy úhľadne zastrihnuté podľa terajšej módy a na sebe džínsy a košeľu akoby vlajúcu vo vetre. „Na kontinente často narazíte na moderné stvárnenie Ježiša, ale u nás to nie je zase také bežné,“ povedal otec David Buckley. Ten vyše dva metre vysokú skulptúru za 35-tisíc libier (38 968 eur) odhalil. „Priali sme si, aby postava Krista nevyjadrovala utrpenie, ale aby bola dynamická a láskavá."

Iné diela autora sochy Cornisha kúpil aj následník britského trónu princ Charles. Podľa umelca je oblečenie sochy Krista moderné preto, aby ho spájalo s jeho ľuďmi rovnako silne ako tomu bolo v minulosti. Vlajúca košeľa má vyvolávať dojem, že Ježiš „je živý a že jeho sila vzdoruje pozemským strastiam".

Sochu umiestnia vo výške 30 metrov na vrcholku tamojšej kostolnej zvonice. Najskôr ale hlavu dodatočne ozdobia svätožiarou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu