Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tlmočníčka drogového gangu dostala podmienku

LIBEREC – Tlmočníčka drogového pašeráckeho gangu Petra Benešová dnes dostala na súde v Liberci 3 roky podmienečne. Pôvodne jej hrozilo až 15 rokov. Ako jediná zo štvorice vedela po anglicky a dohovárala obchody medzi Holandskom a Českom.

Pomohlo jej úplné priznanie a to, že jej výpovede sa stali dôkazom proti ostatným pašerákom. Hlavnú úlohu v drogovom gangu hral Jiří Homola z Českej Lípy. Predaj extázy a marihuany mu údajne vyniesol takmer 3,75 milióna českých korún (140 030 eur). Pomáhali mu jeho brat Pavel a Miroslav Balog z Liberca.

Z Holandska sa vďaka nim od augusta 2002 do apríla 2003 dostalo do Česka najmenej 178 - tisíc tabliet extázy a takmer 17 kilogramov marihuany. Drogy mali od Maročanov žijúcich v Holandsku a prevážali ich v rezervnej pneumatike. Jiří Homola a Balog sa dnes rozsudku nedočkali. Sudkyňa potrebuje v ich prípade vypočuť ešte dvoch svedkov a hlavné pojednávanie odročila na 25. júna. Pavel Homola zomrel pred dvomi rokmi pri autonehode.

Benešová drogy objednávala telefonicky a osobne. „Do problémov ju priviedla citová i finančná závislosť na Jiřím Homolovi. Z nebezpečných obchodov sa neskôr bála vycúvať,“ uviedla sudkyňa Olga Fričová. Veľmi mladá Benešová sa bossovi gangu vtedy starala o syna.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu