Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prefíkaná opica sa pokúsila utiecť zo zoo

(Zdroj: SITA)

ADELAIDE - V zoologickej záhrade v juhoaustrálskom meste Adelaide sa orangutania samica Karta pokúsila prešibane utiecť. Skratom znefunkčnila elektrické oplotenie a preliezla cez betónový múr svojho výbehu.

Ako napísala agentúra AP, 27-ročná Karta, ktorá váži 62 kilogramov, strčila konár do elektrického vedenia napojeného na plot. Potom si urobila hromadu z vetiev, aby mohla preliezť múr z betónu a skla.

Karta sedela na vrchole múra asi pol hodiny. Nakoniec si to zjavne rozmyslela a rozhodla sa zostať. Vrátila sa do výbehu. Pri pokuse o útek sa ocitla iba niekoľko metrov od návštevníkov zoo, ktorí si jej útek všimli ako prví.

Samica ľudoopa neprejavovala žiadnu agresivitu. Zoo však pre istotu radšej vypratali. Pre prípad, že by nastali problémy, boli v pohotovosti veterinári vyzbrojení puškami so sedatívami.

„Je to vysoko inteligentné zviera“, vyhlásil správca zoologickej záhrady Peter Whitehead. „Už predtým sme mali s Kartou počas každodenných procedúr problémy. Snaží sa vždy prekabátiť ošetrovateľa. Je to veľmi chytré a vynaliezavé zviera.“
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu