Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Dva samovražedné útoky si vyžiadali 73 životov

Auto zničené pri bombovom útoku v Bagdade
Auto zničené pri bombovom útoku v Bagdade (Zdroj: SITA)

BAGDAD/BAKÚBA - Dvadsaťosem ľudí vrátane niekoľkých detí zahynulo pri bombovom útoku, ktorý vo štvrtok otriasol juhovýchodným Bagdadom.

Tlačovú agentúru AFP o tom informovali zdroje z irackých rezortov obrany a vnútra, podľa ktorých bola terčom samovražedného útoku polícia.

"Iracká polícia rozdeľovala pomoc vysídleným rodinám, keď sa odpálil samovražedný útočník," uviedol predstaviteľ ministerstva vnútra, ktorého AFP nemenuje. Medzi 28 obeťami je podľa neho najmenej 10 policajtov a a päť detí. Predstavitelia ministerstva obrany a vnútra v súvislosti s útokom informovali o 52 zranených. Iný nemenovaný zdroj z rezortu vnútra uviedol, že útok spáchala žena, čo sa však zatiaľ nepodarilo potvrdiť. Predstaviteľ nemocnice, ktorej názov AFP rovnako neuvádza, potvrdil smrť 16 osôb vrátane 10 policajtov, piatich detí a jednej ženy.

Najmenej 45 ľudí, medzi nimi sedem iránskych pútnikov, dnes zomrelo, keď sa samovražedný útočník odpálil v reštaurácii v meste Mukdádíja. Vojenský predstaviteľ, ktorý hovoril pod podmienkou anonymity, uviedol, že útočník zranil ďalších 55 ľudí. Reštaurácia bola v čase výbuchu preplnená iránskymi pútnikmi, ktorí smerovali do šiitského posvätného mesta Karbalá.

Mukdádíja sa nachádza v blízkosti Bakúby, hlavného mesta etnicky a nábožensky zmiešanej provincie Dijálá. V tejto oblasti sa naďalej odohrávajú útoky aj napriek zlepšenej bezpečnostnej situácie v Iraku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu