Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V stratách a nálezoch skončil poník

(Zdroj: Jupiterimages)

HAVÍŘOV - Kuriózny záznam majú pracovníci strát a nálezov v Havířove na Karvinsku. Už dva mesiace im v ňom figuruje poník. Zviera, ktoré sa potulovalo po lese na okraji mesta, nikto nehľadá.

Dnes o tom informovala hovorkyňa havírovského magistrátu Jana Pondělíčková.

Poníka strážnici odchytili 19. februára. "Bez sedla, postroja i majiteľa sa potĺkal po lese v okolí ulice Na Polanech v Havířově-Životicích. Teraz sa o neho stará majiteľ stajní Zelená Na Pašůvce," uviedla hovorkyňa. Dodala, že pokiaľ sa o zviera behom nasledujúcich troch mesiacov majiteľ neprihlási, stane sa poník majetkom mesta. "Potom by sme ho za symbolickú sumu predali," vysvetlila Pondělíčková.

Kľúče, kufre či kočiariky sa v skladoch nájdených vecí objavujú často. Poník je podľa úradníkov skutočnou raritou. Častokrát sa ale stretávajú i s ďalšími zvláštnosťami. Dostala sa k nim už i zubná protéza či krabica plná erotických pomôcok.

V šoku zostali i pred rokmi v Moravskej Ostrave, keď im nálezca priniesol urnu i s popolom nebožtíka. Urnu podľa zákona rok skladovali, ale za tú dobu ju nikto nehľadal. Nakoniec pozostatky jedna ostravská pohrebná služba dôstojne uložila na cintoríne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu