Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Chcela opustiť manžela, popravili ju!

(Zdroj: Jupiterimages)

KÁBUL - Afganské militantné hnutie Taliban zabilo ženu a jej priateľa za to, že sa snažila opustiť svojho manžela a ujsť do Iránu. Pár zastrelili v pondelok pred davom ľudí so samopalmi AK-47 v nepokojnom regióne pod kontrolou islamistov.

Devätnásťročnú Gul Pečaovú a 21-ročného Abdala Azíza militanti obvinili z nemorálneho konania a rada konzervatívnych duchovných rozhodla o ich poprave. Dvojica dúfala, že sa jej podarí dostať sa do Iránu, ale ich rodičia poslali skupinu dedinčanov, aby ich dostali domov, povedal Sadik Čachansori, predseda miestnej rady. Keď sa pár ocitol doma, odovzdali ho Talibanu, alebo ich militanti uniesli, v tomto ohľade sa podľa spravodajskej agentúry AP objavujú dve verzie.

Tragický incident sa odohral v odľahlej oblasti Cháš Rúd v provincii Nímrúz. "Nanešťastie, Cháš Rúd je územím, ktoré je takmer úplne bez kontroly vlády. Nemáme tu koaličné ani afganské ozbrojené sily ako v iných regiónoch," povedal guvernér provincie Nímrúz Ghulam Dastagír Azad. Guvernérovi sa nepáči najmä to, že trojčlenná rada duchovných fungujúca mimo štátneho právneho systému rozhodla o treste smrti. "Cez právne orgány by dokazovanie v takomto prípade trvalo mesiace. Ako môžu títo ľudia urobiť rozhodnutie len za štyri dni a zabiť ich? Nikto nemá právo niekoho zabiť bez rozhodnutia súdu," zdôraznil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu