Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Macek sa ospravedlnil Rathovi za útok

Miroslav Macek facká Davida Ratha
Miroslav Macek facká Davida Ratha

PRAHA - Bývalý podpredseda vládnej ODS Miroslav Macek sa v utorok ospravedlnil podpredsedovi ČSSD Davidovi Rathovi za zaucho, ktoré mu strelil na zjazde českých stomatológov v roku 2006.

"Ospravedlňujem sa MUDr. Davidovi Rathovi za to, že som ho dňa 20. 5. 2006 na zjazde delegátov Českej stomatologickej komory zozadu fyzicky napadol a udrel," napísal Macek v liste Rathovi. Ospravedlnenie Mackovi nariadil súd. Ratha podľa spravodajského serveru iDNES.cz Macekove ospravedlnenie ešte úplne neuspokojilo a požaduje, aby ho odvysielali v televízii v hlavnom vysielacom čase. "Ak sa tak stane, budem túto záležitosť považovať za vybavenú," povedal Rath.

Macek na zjazde stomatológov na úvod svojho prejavu podišiel zozadu k Rathovi a silno ho udrel do zátylku. Rath sa postavil a prekvapene pozeral pred seba, zatiaľ čo Macek pokračoval v prejave. Podľa februárového verdiktu pražského súdu Macek neprípustným spôsobom narušil Rathove súkromie a úmyselne ho zosmiešnil pred verejnosťou. Politik ODS totiž vedel, že podujatie snímajú kamery. Záznam potýčky odvysielali nielen české, ale aj zahraničné médiá vrátane britskej televízie BBC.

Macek útok odôvodňoval tým, že ho Rath neustále napádal v médiách. Krv v ňom vraj vzkypela po tom, ako Rath verejne urazil jeho manželku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu