Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Sučka žila ako Robinson na opustenom ostrove

SYDNEY – Štyri mesiace ako Robinson prežila sučka na austrálskom neobývanom ostrove. Doplávala na neho, keď spadla z lode svojich majiteľov.

Ako píše austrálska agentúra AAP, sučka Sophie Tucker s menom na počesť slávnej americkej speváčky spadla do vody počas nepokojnej plavby v novembri pri ostrove Scawfeld severovýchodne od austrálskeho štátu Queensland. Jej majiteľka Jan Griffithová pre miestnu tlač rozprávala, aká bola po nehode celá rodina nešťastná a sučku oplakala.

Sophie sa ale vo vode nevzdala a usilovne sa snažila plávať. Nakoniec doplávala na ostrov St. Bees. Urazila pri tom vyše 9 kilometrov. Minulý týždeň objavili zvieratko lesní strážcovia. Upozornili, že medzi stádami divokých kôz na tomto neobývanom ostrove našli psa.

Griffithovci si nerobili veľké nádeje. No išli sa pozrieť na najdúcha. Na svoje obrovské prekvapenie zistili, že je to skutočne Sophie Tucker. „Zavolali sme na ňu a ona začala radostne štekať a driapať sa na klietku. Keď ju z nej vypustili, začala na nás skákať. Bola ako šialená,“ povedala Griffithová. Podľa nej malá sučka prežila na ostrove vďaka tomu, že sa živila kozľatami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu