Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Pod autom sa prelomil ľad, minister sa utopil!

(Zdroj: Jupiterimages)

MOSKVA - Burjatský minister dopravy a energetiky Sergej Černigorskij prišiel o život po tom, čo sa pod jeho terénnym autom preboril ľad na jazere Bajkal. Jeho spolucestujúcich sa podarilo zachrániť. Oznámili to dnes miestne úrady.

Podľa ministerstva pre mimoriadne situácie sa nehoda stala v sobotu pri dedine Gremjačinsk v Burjatsku; táto autonómna republika leží na Sibíri pri najväčšej zásobárni sladkej vody na svete, jazere Bajkal. Ministrove telo vylovili z dna jazera potápači až dnes.

K nehode došlo zrejme preto, že ľad kvôli jarnému otepleniu na Bajkale povolil skôr než obvykle. Úrady už opakovane varovali rybárov, ktorí s obľubou lovia ryby cez diery v ľade. Pred troma dňami sa ľad na jazere jazere prelomil pod iným autom, jeho trojčlenná posádka sa však zachránila.

Ministrove auto Nissan Patrol zrejme vošlo do "živej" trhliny v ľade, ktorá vzniká na miestach, kde sa kryhy spájajú a zase vzďalujú. Podobné nehody sú v Rusku pomerne časté. Pred troma rokmi zahynulo šesť ľudí pri meste Nižný Novgorod, pretože vodič minibusu si skrátil cestu cez zamrznutú rieku Oku, aby se vyhol platbe za prevoz.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu