Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Česká polícia obvinila muža z vraždy a znásilnenia

BRNO – Polícia obvinila muža (39) z Třebíčska, že v Brne-Komárove zavraždil, rozrezal a pokúsil sa spáliť majiteľa domu (†32). Mal údajne znásilniť aj jeho priateľku (20).

Povedala to dnes hovorkyňa brnianskej polície Andrea Procházková. Zadržanému hrozí až 15 rokov väzenia. Súd už dal súhlas na jeho väzbu. Majiteľ domu a jeho priateľka sa s mužom z Třebíčska zoznámili v noci na pondelok v reštaurácii U piráta. O niekoľko hodín neskôr sa mladá žena do podniku vrátila s tým, že jej partnera zavraždili a ju znásilnili.

Muža usvedčuje výpoveď obete znásilnenia a prvotné výsledky skúmania patológov. Z nich vyplýva, že zhorené pozostatky sú s najväčšou pravdepodobnosťou z ľudského tela. Polícia zaistila aj ďalšie dôkazy svedčiace proti mužovi. Pracovníci ústavu súdneho lekárstva budú skúmať ešte vzorky DNA z miesta náletu.

„Samozrejme bude nutné preskúmať aj psychický stav zadržaného," doplnila hovorkyňa. Údajná obeť znásilnenia je podľa Procházkovej vo veľmi zlom psychickom stave. Podľa dostupných informácií muža z Třebíčska za násilné útoky už v minulosti trestali. Polícia ho zadržala v pondelok na mieste činu v rodinnom dome v Jeneweinovej ulici.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu