Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pri protestoch proti kapitalizmu v Londýne zahynul demonštrant

Protesty v Londýne
Protesty v Londýne (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Na proti kapitalistickej demonštrácii v Londýne zahynul včera jeden účastník protestu. Napísala to agentúra Reuters s odvolaním sa na britskú políciu. Dnes sa v Londýne koná summit najväčších svetových ekonomík G20.

Podľa londýnskej polície demonštrant skolaboval a prestal dýchať asi o 20.30 hod neďaleko sídla centrálneho britského finančného ústavu Bank of England. Podľa svedkov išlo asi o 30 – ročného muža. Príčina smrti nie je zatiaľ známa. Reuters uviedla, že išlo zrejme o zdravotné komplikácie.

Policajti muža preniesli cez kordón, kde sa ho pokúšali pred príchodom záchranárov oživiť. Sanitka ho previezla do blízkej nemocnice, kde už konštatovali iba smrť. Podľa agentúry DPA zomrel demonštrant v záchranke. Polícia tiež tvrdí, že muža musela premiestniť, lebo počas celej záchrannej akcie na ňu demonštranti hádzali fľaše.

Ulice v londýnskej štvrti City včera zaplavili tisícky demonštrantov, ktorí pred dnešným summitom protestovali proti súčasnému svetovému finančnému poriadku. Pri niekoľkých zrážkach s políciou zatkli 23 ľudí a demonštranti rozbili okná banky Royal bank of Scotland.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu