Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Holuby nosili do väzenia časti mobilu

BRATISLAVA - V Brazílii si väzni vymysleli nový spôsob, ako za mreže prepašovať zakázané veci - využívajú pri tom holuby. Strážnici vo väzení v blízkosti mesta Sorocaba si minulý týždeň všimli holuba, ktorý oddychoval na elektrickom drôte a na nohe mal malé látkové vrecúško.

Potravou ho prilákali dole a vo vrecúšku objavili malé časti mobilného telefónu, informoval v utorok policajný vyšetrovateľ Celso Soramiglio. O deň neskôr strážnici zbadali ďalšieho holuba s podobným vrecúškom, v ktorom niesol nabíjačku na telefón. Vtáky boli podľa Soramiglia vychované vo väzení, potom ich prepašovali von, upevnili vrecúška a vypustili ich, aby sa vrátili "domov". Ako ďalej dodal, polícia zatiaľ nezistila, kto holuby vychoval, ani komu bol mobil určený. "Niektorí z nich sú členovia organizovaných zločineckých skupín, ktorí používajú mobily na komunikáciu s rodinou a priateľmi a na podávanie a prijímanie nariadení o zločineckých akciách za hranicami i vo vnútri väzenia," povedal o väzňoch vyšetrovateľ.

V roku 2006 väzenský zločinecký gang Primeiro Comando da Capital v meste Sao Paulo použil mobily na koordináciu násilností zameraných na políciu, banky a autobusy, pri ktorých zomrelo viac ako 200 ľudí. Vodcovia gangu sú vo väzení a využívajú pašované telefóny na plánovanie a realizáciu drogových obchodov, únosy a bankové lúpeže.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu